onsdag 22 maj 2024

Långhelg i Östergötland

Kristi himmelsfärd spenderade vi i stugan. Vi åkte på onsdag eftermiddag efter jobbet, så klockan var ganska mycket när vi väl kom fram. Där möttes vi av mina föräldrar som hade handlat lite frukost samt tänt en brasa. Det finns nog inget bättre än att gå och lägga sig i en brasuppvärmd stuga, sover så himla gott där.

På torsdagen hade Axel bestämt att han skulle fiska med mamma, pappa och morfar, så det gjorde vi. Det blev en tur till Stora Jordgölen nu när de öppnat den för fiske igen. Min första fisketur på bra länge och jag betalade 260 spänn för lite nafsande på mitt spö... Men det var ungefär som väntat. Axel fick faktiskt både mört, abborre och gädda och var hur stolt som helst, särskilt över gäddan. Har han inte blivit fiskebiten nu så blir han det nog aldrig.

På fredagen tog jag tåget in till Linköping och mötte upp Sofie när hon hade slutat jobba. Vi gick till torget och satte oss på Storans uteservering, en Linköpingsklassiker. Aaaah, jag saknar så att bo i den stan.... Det blev var sitt glas vin, en drink och lite mat och till det en hel del skratt och planerande av resor. Vi avslutade med glass från Bosses strosande genom stan. Perfekt eftermiddag! Sedan hade jag och Jonas egentid så Axel bestämt övernattning hos mormor och morfar. 

På lördagen skulle Jonas skriva tenta så vi var hos mina föräldrar en stund. Sen blev det en sista fisketur för honom, jag satt på farstubron och läste och Axel sprang omkring runt stugan, lekte, blåste såpbubblor, pratade med förbipasserande grannar och gick på äventyr längs med stängslet. Jag älskar lugnet där och jag älskar friheten Axel kan ha. Nu är han så stor att vi kan ha dörren öppen, han kan gå ut och in och vi kan pyssla med andra saker. Helt underbart! 

Söndagen innebar hemfärd i hyfsad tid och det är aldrig kul. Ju större Axel blir desto jobbigare blir det att säga hejdå... 

Middag i Värnamo är givet

Stolt kille som lärt sig kasta själv

Mums!

💖


Bästa glassen!

Vi hade packat ner vårt SNES mini, perfekt kvällsunderhållning


Han är väldigt noga med att fråga om strömmen är på, vilket är tur för han tycker det är väldigt kul att leka med stängslet...

Grill i solnedgången sista kvällen


Ikväll har jag egentid då mina killar är på fotboll. Känns ganska välbehövligt då jag är mitt uppe i drygaste jobbveckan på mycket länge. Det är låsning av sommarschema samtidigt som jag har det sjukaste kaoset i mina verksamheter sedan årsskiftet 22/23 då alla hade covid.... Så nu ska jag duscha och sen blir det nog balkongen och ett glas vin.