tisdag 24 september 2024

Långhelg i Östergötland

Torsdag: Jobba, hämta Axel på förskolan, hämta packning, åka till Nyvång och säga hejdå till Jonas på jobbet, mot Östergötland! Middag blev McDonald's i Ljungby enligt minibossens önskemål, sedan hade han bestämt sig för att vara vaken hela vägen men somnade strax efter Sävsjö. När han somnat så lyssnade jag på min senaste besatthet This Podcast Will Kill You, specifikt avsnittet om helicobacter pylori, "magsårsbakterien". Älskar medicin, biologi, allt som hör till och däremellan. Väl framme tyckte han ju att han var pigg så det fick bli en stunds lek innan vi la oss.

Fredag: Träffade farfar/gammelfarfar en sväng, handlade lite men mest var förmiddagen en för Axel lång väntan på att morfar skulle sluta jobba. Lunch och lite vila sedan så åkte de och fiskade medan jag la mig i uterummet och läste. När de kom tillbaka efter en lyckad fisketur så plockade de fram och byggde ihop en bilbana. Gissa om jag var intressant för min son den här dagen? Icke.

Lördag: Premiärdag! Hämtade upp Ann-Sofie strax efter 13 och åkte till Linköping. Träffade på Sofie och Hugo på parkeringen och passade på att ta lite bilder med våra väluppfostrade söner. Axel var supertaggad, kramade Sture och kunde knappt sluta studsa omkring. Spelarnas entré fick vi se på väldigt nära håll då Ann-Sofie vunnit en tävling och fick släppa pucken, och vi fick vara med nere vid isen. Det blev inte 15-0 som Axel gissade, men det blev vinst och han var så himla nöjd med hela upplevelsen. Väl hemma i Boxholm igen blev det middag innan Axel och morfar återigen körde bilbana.
Lördagen var även min och Jonas årsdag, 14 år 💖 Jag firade med bubbel i solnedgången i uterummet medans Jonas firade med whiskey i skogen där han var och fiskade och tältade med Martin.

Söndag: Hemfärd med lunchstopp på Rosegarden i Värnamo. Resan gick väldigt smidigt, vi sjöng högt till Axels spellista och pratade om allt som vi åkte förbi. Fantastiskt mysig egentid med min stora lilla kille!