Viktigaste pastatillbehören?
Parmigiano-reggiano.
Bra vardagspasta?
Spaghetti med dijonkyckling. Tärna kyckling, krydda med valfria kryddor, stek. Tillsätt grädde, lite soya (en tesked kanske) och dijonsenap efter smak.
Färsk eller torkad pasta?
Allt som oftast torkad.
Pastarätt att imponera med?
Ska man imponera på mig så fungerar alltid en bra carbonara.
Ett otippad pastarecept?
Pasta med lax och bacon i en sås med grädde och vitt vin. Otippad för att jag inte trodde att jag skulle gilla kombinationen lax och bacon.
Hur kokar du din pasta?
På hög värme, rikligt med vatten och mycket salt i vattnet.
Bästa och sämsta pastaformen?
Bäst är spaghetti, farfalle, fusilli och gnocchi. Gillar också penne tricolore eftersom det ger maten lite extra färg. Sämst är gemelli och orecchiette.
Värsta pastamisstaget man kan göra?
För lite salt i vattnet!!!
Bra pastaställen där du bor?
Det fanns två bra, Trattoria Linetti och Bonasera. De förstnämnda stängde för några år sedan och de sistnämnda har bytt namn och koncept så just nu finns det inget bra.
En bra pastarätt för säsongen?
Fläskskav i höstig gräddsås. Väldigt god och värmer gott en ruggig höstdag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar