fredag 27 december 2013

Julen 2013

Fram till och med veckan innan jul ville jag inte vara med. Det skulle bli annorlunda i år och det kändes bara fel. Sedan började det närma sig, vi skaffade och pyntade granen, snögubben kom på plats och det började faktiskt kännas helt okej.

 Julafton började hemma hos Ann-Sofie, med julbord, fika, Kalle Anka, en massa gamla bilder och några gamla pussel. Sedan vidare till farfar för mer fika och julaftons höjdpunkt: Karl-Bertil Jonsson! Mycket kan jag vara utan, men det vill jag inte missa. Dagen avslutades sedan med julklappsutdelning och skinksmörgås hemma hos mamma och pappa.

Väl hemma igen hade vi julklappsutdelning för oss själva, och jag fick se det nöjda leende jag hoppades på när Jonas öppnade en av sina julklappar från mig: en modell av Vasaskeppet. Så många gånger som han pratat om den modell han byggde som liten... :)

Juldagen gjorde vi som alla andra och besökte Tornby, dock kom vi dit efter kl 11 så vi missade den värsta trängseln. På kvällen blev det ett besök på Bar BQ med Linda. Mycket trevlig kväll, men två glas vin utan någon ordentlig middag var inte helt smart, haha. Avslutade kvällen med nuggets och Dumma Mej 2. Annandagen blev en småbakfull dag där vi efter en kakfrukost hos Linda mest roade oss med julklappen till oss själva: ett Nintendo 3DS med Super Mario och Zelda.

Idag har vi kollat in mellandagsrean i stan, jag köpte en BH, ett spel jag tittat på hur länge som helst nu samt två LP-skivor. Och så har vi varit på bio. 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann kan jag rekommendera skarpt! Jag brukar inte gilla svenska filmer men denna var riktigt rolig.
Mina julklappar från Jonas: en prydnadskudde med LHCs gamla klubbmärke och en jättefin berlock till mitt armband! Snögubben har jag haft sedan jag var liten och det är klart att den ska vara med. :)

1 kommentar:

Sofie - Livet på landet med två små sa...

Sv: antar att du hört skräckhistorierna om en Jonas som skäller på julgransförsäljare, tror till och med far har en historia om spark på smalben, haha.
Den är underbar er gran!

Låter som en alldeles lagom jul.
Missa Karl Bertil Johnson såklart :(
Men nästa år så!