fredag 6 augusti 2010

Hockey

Risk för mycket hockey från och med nu. Brace yourselves.

För LHCs del har det varit en väldigt lugn silly season. Stora delar av truppen var spikad väldigt tidigt, vilket är skönt. Kontinuitet är aldrig fel, och det har varit lite för lite av den varan de senaste två försäsongerna. Det senaste som hänt är att LHC har plockat in Tero Leinonen på ett korttidskontrakt för att täcka upp under Engstrands rehab.

Som vanligt är det ett evigt tjat om att det måste in en målskytt av rang för att LHC ens ska ha minsta lilla chans. För det första är det svårt att hitta renodlade målskyttar, och bara för att de lyckats i en liga betyder det inte att de skulle lyckas i Elitserien. För det andra: var skulle pengarna till en sådan värvning komma ifrån? Och säg inte Stenbeck, jag gillar inte hans inblandning. Alldeles för lätt att bli beroende av extern finansiering. Ju mindre Stenbeck-pengar desto bättre.

Förra året fanns det en målskytt värd namnet i Elitserien. Hans namn? Jan Hlavac. Känns mycket bra att han är kvar. En tjeck som kämpar och aldrig slutar åka skridskor, det är ovanligt.

Nästa vecka är det dags för första träningsmatchen. Färjestad står för motståndet. Och på tal om FBK: Robin Rahm, hur jävla korkad är du?

Inga kommentarer: