fredag 9 oktober 2015

LHC är dom bästa

Det var väldigt kul att vara bortasupporter i Malmö Arena igår.

Malmö har inlett serien över min förväntan så jag trodde det skulle komma en offensiv anstormning i början av matchen, men icke. LHC jobbade stenhårt och gav dem inte en millimeter. Visst reducerade Malmö i slutet av första perioden men det var en klockren tekningsvinst och direktskott i power play, det är inte mycket att säga om. Rautio gick visserligen ner på knä nästan innan tekningen var förlorad och lämnade därmed sina sedvanliga luckor över axlarna, men han hävdar själv att han inte har några luckor där så det var väl otur... Nåväl, han slutade faktiskt på 97% så det känns lite fånigt att gnälla.

I andra perioden tilläts Malmö spela ut lite mer, men det var ändå inget snack. LHC utnyttjade Malmös misstag och gick ifrån till 1-5. Jakob Lilja gjorde två mål och det sista var löjligt snyggt. Tredje fortsatte i samma stil, Malmö var aldrig nära. Det blev till sist 1-7 och det sista målet var lite lustigt. Forsling skjuter från blålinjen, klubban går av och en del av den flyger upp i luften i en fin båge. Det kändes som att hela arenan tittade på det, för plötsligt var pucken framme hos Little som lägger in den i mål och ingen fattade vad som hände.

Arbetsmoralen i det här laget är fantastisk, det är faktiskt en enorm skillnad jämfört med de senaste åren. Alla jobbar för varandra och laget verkar ha köpt Tangnes spelidé till 100%. Persson är lika bra som sist han var här. Roe visar upp en nästan löjlig förmåga att få med sig pucken. Gordon jobbar stenhårt och, på typiskt nordamerikanskt manér, slutar aldrig åka skridskor. Lilja har stått upp mer fysiskt än jag väntade mig, och kedjan med honom, Fogström och Sörensen har haft kemi sedan första försäsongsmatchen. De unga spelarna tar för sig, både på back- och forwardsidan.

Det är otroligt lätt att hylla efter en sådan här match, men jag gillar verkligen vad jag ser. Det kommer inte vara perfekt varje match och det är klart att det kommer ett bottennapp då och då. Faktum är dock att Tangnes och Emvall har byggt något spännande här och det ska bli förbannat kul att se vart det tar klubben i det långa loppet!

Bild från Sydsvenskan

1 kommentar:

Sofie - Livet på landet med två små sa...

Sv: människan är bra lustig där. Ska man vila så har man fullt upp. Vaknar man en dag och tänker IDAG då jäklar ska jag göra en massa då kommer man knappt ur stolen vid frukosten!

Dålig vinnare och dålig förlorare... vet inte vilket som är "sämst" egentligen, haha.
Blir spännande att se hur säsongen utvecklar sig både för Rögle och Linköping!