onsdag 22 mars 2017

Mars genom åren

När man ligger hemma och hostar lungorna ur sig får man roa sig bäst man kan! 2006. Årskursen över oss höll på med sina projektarbeten, ett mynnade ut i fotbollsturneringen "bolla mot våldet" och vi var givetvis där för att heja på klassisarna som var med. Här började "fridagarna" eskalera och 75% av bilderna är bara väldigt interna skämt, barnhemsgatan i linköping exempelvis... Se så stolt Sofie poserar där! Det här var också mitt i perioden då vi gick på flest matcher och hamnade på tv efter sista grundseriematchen, vilket genererade kommentarer från lärare och caffis-Bettan dagen efter. Tydligen en del kattmys hos Nathalie också, just denna bild valdes för att hennes min skriker "uh-oh!", hehe.2007. Hej våren! Jag är skoltrött å det grövsta och fridagarna är frekventa. Gör högskoleprovet för tredje gången och får 1,3 för andra gången. Efter det går jag och Nathalie ut och har en jäkligt rolig kväll på gula huset med dubbeltoaletter, barfotapromenad till stationen och en fin present bestående av en tom tuggummiförpackning. LHC avancerar till sin första SM-final som tyvärr får ett bittert slut.2008 och mitt hår är låååååångt. Hänger en hel del med Carro och taxen Isak får stå ut med våra tramserier. Fast bara han fick ostbågar var han nöjd ändå. Blir också en del turer till Nathalie i Norrköping och vi kan som vanligt inte hålla oss seriösa. En dag bakar jag och Sofie (och fina bebismagen!) massor kakor, en process som tydligen dokumenterades noga. I början av månaden är det varning för våren men sedan kommer snön igen. Promenerade en hel del och ofta förbi stället där min fotbollskarriär började och slutade - Svartåvallen!
2009. Jag tramsade visst runt i militärmössor redan innan jag hunnit lära känna halva RAG, haha. Mycket slutspelshockey, LHC möter Skellefteå i kvartsfinal vilket slutar bittert med ett avgörande i sjätte perioden i den sjunde avgörande matchen. Jag minns exakt vem som tappade pucken och hur det knöt sig i magen för att man kunde känna att nu blir det mål. Usch. Höjdpunkten på månaden är den 27 då Thåström spelar i Linköpings sporthall och jag står längst fram. Aaaah så bra det var!2010. När det slår över till mars befinner jag mig mitt på Östersjön då Nathalie dragit med mig på festeristkryssning. Våra roomies däckar först av alla vilket leder till att de säkras upp med tejp. I övrigt OS-final, karaokebar, dansgolv, hets i taxfreen, spännande isbrytning, Dennis i korridoren och hysteriska gapskratt när vi väl går och lägger oss - hela kvällen är SÅ ROLIG! LHC vänder 1-3 till 4-3 i matcher mot Frölunda, flyger fram under sista matchen och går till semifinal. Jag har bott in mig i korridorrummet och trivs som fisken i vattnet. Det blir snökaos och mitt i det försöker jag ta mig till Motala för fika med Nathalie som har praktik där. Det går bra men tar 2 timmar extra ungefär. Vi har korridorsfest, jag och Jonas kommer hem med skyltar, Onur blir medbrottsling och Fredrik ville ha stolpen men tvingas inse att det inte går att få in den på rummet.Månaden avslutas med våffeldejt och promenad i Norrköping med Nathalie - bra månad för oss!2011. Jag köper en present till Jonas vilket innebär att jag får sova en del i Rögle-lakan. Tänkte inte igenom det där helt... Åker till Boxholm en snabbis och besöker mormors grav på hennes födelsedag. Får en ironiskylt då någon är dålig på att uppfatta sådant. Jonas har flyttat till Björn och Johan och har dessutom praktik så jag ser inte mycket av honom, men helgerna är heliga och vi får några kvällar då och då. När han har städat ur sitt korridorrum möts jag av en bobbycar i mitt badrum. Har en Shrek-dag i Mjölby (aaah Nathalie det måste vi få till igen!). Avslutar månaden med att köa till SOF i 24 timmar. Det är segt, men men hjälp av Worms flyter timmarna på. Efter det blev det någon timmes sömn innan jag mötte upp pappa för att åka till mäklaren, skriva på papper och få nycklarna till min alldeles egna etta!


2012. Våren är här och vi promenerar en hel del längs med ån, både in till stan och ut mot Hackefors. Saint Patrick's Day innebär grön öl och hockey. Vi har korridorreunion och efter det går jag och Suz på Suntrip för att se Den Svenska Björnstammen. Jag ägnar rasterna åt att hälsa på hästarna på Valla gård. Åbacka Cafés beröma våfflor testas och vi ser en del juniorhockey. Är fortfarande för smal men det börjar ordna upp sig.
2013. Hjälper Jacob att flytta vilket innebär tvångsmässigt provande av lustiga hattar och hjälmar. Bestämmer oss för att piffa upp vardagsmiddagarna med vin då och då. Det är fint runt ån. LHC sparkar HV-röv i kvartsfinalen. Månaden avslutas med påskmiddag hos mina föräldrar innan vi åker till skåne, besöker Fredrik i Malmö och går på HIF:s premiärmatch.
2014. Får en ny favorit i London Café och deras scones. Har säsongskort i Cloetta center och får sällskap under en av de sista grundseriematcherna. LHC möter Frölunda i kvartsfinal och arenan är fylld till bristningsgränsen. Introducerar Jonas för det bästa våffelreceptet som finns. Moster Yvonne fyller 60 vilket firas i Birgittastugan i Malexander. Givetvis slipper vi inte undan Ann-Sofies kamera. Allt fokus ligger på sista terminen på Pol.kand samt på att leta lägenhet i Helsingborg.
2015. Klipper av håret. Ser Thåström i Köpenhamn. Fiskar i Norra hamnen samt i Höja. Njuter av våren ute på Råå. Följer med och ser Rögle spöa BIK. Lagar snygg carbonara. Läser en kurs i affärsjuridik, söker jobb och försöker få tag i kursansvariga i Linköping för att kunna komplettera det sista inför examen.2016. Är mitt uppe i att lära mig allt i Höör. En solig fisketur blir snabbt en dimmig dito. Får stryk i biljard men är snygg under tiden. Köper bil. Pärlar en hel del. Skämmer bort mig själv samt köper saker till hemmet och känner mig därmed äntligen färdig i vardagsrummet. Äter årets första utelunch. 


Satan vilken tid det här tog, men kul var det. Så mycket roliga bilder och minnen!

Inga kommentarer: