fredag 27 juli 2018

LONDON BABY!

I vintras kom jag och Sofie fram till att vi skulle fira våra 30-årsdagar med en resa till London. När vi bokade verkade flyget med avgång 06:35 som en jättebra idé, när det var dags att åka och vi behövde bege oss mot Skavsta strax efter kl. 03 var det en mindre bra idé...

Trots den tidiga timmen och minimalt med sömn var jag peppad! Här hade det redan spårat ut i fnitterattacker, fast det hade det antagligen gjort även utan sömnbrist. Det är lite så vi jobbar! Flyget blev ungefär 30 minuter försenat men vi hade tid att fördriva innan incheckning så det gjorde inte så mycket. Väl framme på Stansted hade vi båda lite problem i passkontrollen och i mitt fall granskade han mig och passet vääääldigt noga, men vi fick komma in i landet till sist. 


Vi tog tåget till Liverpool Street station och sedan tunnelbanan vidare till Paddington där vi skulle bo. Efter att ha gått en liten omväg (något av ett tema för resan) hittade vi vårt hotell. Det var en stund kvar till incheckning men vi kunde lämna våra väskor där, så det gjorde vi och gav oss ut på jakt efter den berömda blå dörren. Döm om min förvåning när vi går förbi en restaurang och det står "Kalle på spången" på huset!Efter ytterligare lite omvägar ("på väg till Ullared sjöng vi om att vi skulle haft en gps, nu har vi det och det verkar fan inte hjälpa!") hittade vi den blå dörren! Sedan strosade vi runt lite i Notting Hill. Hittade en gullig liten butik och ett gatustånd som sålde klänningar så där gick vi loss och gjorde fynd båda två.


Sedan kunde vi äntligen checka in, få vila lite och duscha av oss. Det var otroligt varmt och klibbigt och då blir man så här glad när man hittar en fläkt!Efter en välbehövlig paus tog vi tunnelbanan till Piccadilly Circus där vi åt middag på en hamburgerrestaurang. Jag åt en hamburgare toppad med pulled beef och bacon och den var så sjukt god! Som synes var jag hungrig efter en lång dag... :)


Sedan strosade vi runt lite, kollade i lite butiker och tog en klassisk turistbild. Vi var bland annat inne i en M&M-butik som bestod av 4 våningar, helt sjukt! Vi var dock rätt trötta efter den långa dagen så vi gav upp rätt snabbt och åkte tillbaka till hotellet.

Inga kommentarer: