fredag 27 juli 2018

Turistig tisdag

På tisdagen gick vi all in som turister! Vi köpte biljetter till en hop on, hop off-buss så att vi skulle få se så mycket som möjligt. En av deras linjer passerade gatan som vårt hotell låg på, så vi hoppade på den och bytte sedan till en större linje vid Marble Arch. Vi snirklade oss sedan genom stan via Baker street, Regent street, Piccadilly circus, Trafalgar square, Westminster abbey, Big Ben, London eye och Tower Bridge innan vi hoppade av vid Tower of London. Det ingick en sightseeing-tur på Themsen i biljetten så vi tog den tillbaka till London eye. Vi fick massor information om broarna vi åkte under, men allt jag kunde tänka på när vi passerade Millennium Bridge var Harry Potter och dödsätarnas attack. :) Efter detta var vi rätt möra då vi hade hoppat på den där bussen utan vare sig vatten eller något att ha på huvudet, i 30+ och stekande sol... Vi köpte mackor och satte oss vid en fontän på Trafalgar square och åt lunch.

Superturisten med Big Ben i bakgrunden! Efter lunchen tyckte vi att det var dags för shopping så vi ställde in siktet på Primark på Oxford street. De hade väldigt mycket saker inspirerat av Harry Potter och Vänner, både kläder, accessoarer och saker till hemmet. Vi blev i ärlighetens namn lite besvikna på kläderna men det beror mest på det 90-talsmode som råder. Det är liksom samma saker som vi hade på oss som 10-åringar och det lockade inte nämnvärt. Lyckades dock fynda lite ändå! En klänning, en tröja, underkläder, två väskor och en Central Perk-kudde fick följa med hem. Sedan sa vi ett antal gånger att vi kanske skulle bege oss tillbaka till hotellet och vila lite, men det tog sin lilla tid för det dök upp den ena intressanta butiken efter den andra :)


Efter lite vila på hotellet gick vi till ett trevligt litet (vaaaaarmt) ställe nära och åt supergod pasta till middag. Sedan gick vi vidare och hittade en liten bar med mysig uteservering där vi satt länge och pratade om allt möjligt. Bra avslutning på en bra dag!

Inga kommentarer: