onsdag 19 december 2012

Jag tappar snart tron på mänskligheten helt


Den här bilden sprids snabbt över facebook och jag blir mer och mer uppgiven för varje gång. Det är så mycket bullshit på så liten yta. Nationalsången är inte bannlyst, det står till och med i kursplanen att eleverna ska lära sig den och väldigt många skolor har aldrig ens sjungit den på avslutningen. Att den har försvunnit från många skolor beror enbart på att nationaldagen numera är en röd dag och det därmed inte är någon där.

Slutat fira jul i kyrkan? Var då undrar jag.

Pepparkaksgubbar är inte förbjudna, barnen hade själva ratat den sången och då plockades de gubbarna bort ur tåget. Väl menat men inte helt genomtänkt från EN lärares sida.

Den svarta dockan i Kalle Anka är en pickaninny, en extremt rasistiskt och fördomsfull karikatyr, så inte så konstigt att Disney inte vill stå bakom den längre. "Jag visste inte ens att det var en människa, jag trodde det var en myra eller något" - ja, just det. En pickaninny ska inte föreställa en människa, den ska föreställa en svart. Och vi vet ju alla hur synen på svarta såg ut i USA förr.

Däremot är sådana saker tidsdokument som berättar en viktig historia, och att censurera är inte alltid rätt väg att gå, men blir man hysterisk pga detta har man större problem.

Den masshysteri detta har orsakat är fan läskigt och påminner väldigt mycket om Tyskland under Hitler. Är det så jävla svårt för folk att läsa lite, tänka själva och inte rakt av svälja allt som står i aftonbladet? Hur svårt kan det vara att skilja på faktisk politik, faktiska beslut och vad som är missriktad/ej genomtänkt välmening? Gah.

Snälla. Börja tänka lite och sluta spela SD rakt i händerna.

1 kommentar:

Sofie - Mamma till två små sa...

jag är något så in i sörens trött på alla bilder och texter som sprids på FB nu i detta ämne.. Det är helt sinnessjukt. Den ena värre än den andra och som du skriver...spelar sd rakt i armarna...

Måtte detta blåsa över och måtte folk börja tänka själva...

Sv: hällde hon russin I degen? Oj ja det var ju lite illa... Tror det var Ica som hade det ett år med... inget gott...