torsdag 7 december 2023

Snö i Skåne!

Plötsligt händer det! Vi har snö, och har haft det i en vecka nu. Helt otroligt för att vara Skåne. Nu ska det bli lite varmare i helgen så det finns en hyfsad risk för att den försvinner, men 1,5 vecka av riktig vinter har vi inte varje år.

En fantastiskt fin dag, dock innan snön

Hbg stad går som vanligt all in med ljusdekorationerna

I tisdags kväll började det snöa och det fortsatte stora delar av onsdagen också, vilket gjorde det svårare än vanligt att få med Axel hem från förskolan. Man måste ju leka med snön! När Jonas kom hem hade han köpt med sig en pulka så efter middagen gick vi ut i stadsparken och testade den. Axel var initialt väldigt skeptisk och ville INTE gå ut, men väl ute så var det såklart jätteskoj.



"PULKA! PULKA! PULKA!"

I lördags var det soligt och fantastiskt fint så vi gjorde en utflykt till Rååns dalgång där vi åkte pulka, kastade snöbollar och grillade korv. Axel fick även hälsa på en 10 veckor gammal valp vid grillplatsen och var helt överlycklig! Sen åkte vi hem lagom till hockeyn, jag och Axel fick se LHC göra en fantastisk bortamatch mot leksand och när den var slut gick jag till gymmet. När jag kom hem därifrån så lagade jag middag medan Jonas nattade, så vi fick en middag på tu man hand.






Söndag och första advent! Stjärnor och ljusstakar sattes upp och så har vi gått emot våra principer och köpt en liten plastgran till Axel. Han fick fritt välja vilket pynt han skulle köpa och så fick han dekorera den. Han är SÅ stolt och påpekar ofta hur fin hans gran är och hur mysigt hans rum blev. I övrigt var det mest en lugn hemmadag tills det började skymma så smått. Då gick vi ut på julskyltningen. Köpte 2 nya pepparkaksformar (julskyltningstradition), Jonas köpte lotter från HIF-vännerna och försökte vinna ål (också tradition) men vann inte (tradition även det) och så hittade vi perfekta kläder till julafton för Axel. Väl hemma igen bakade vi pepparkakor. Mysig dag!



Inga kommentarer: