måndag 25 januari 2021

12 månader - 1 år

Helt plötsligt så har vi ingen bebis längre, utan ett litet barn. Han är 75 cm lång, väger 10,6 kg och nu i helgen bröt den sjätte tanden igenom. Mellan jul och nyår släppte han stöd och gick och numera går han som om han aldrig gjort annat. Man märker också att han vill springa och ibland får han upp en jäkla hastighet. Han har börjat leka/busa med oss på en helt ny nivå, han vet att det finns saker han inte får röra men ibland tittar han på oss med världens bus i blicken och sen sätter han fart dit. Rätt underhållande! Annars är han ganska självständig i sin lek just nu. Stora favoriter är klossar, bollar och bollhavet. Traktorn han fick i ettårspresent har nu slutat vara läskig när den rör sig och han leker gärna med djuren som medföljde. Han fick även en leksaks-tv-spelskontroll som snabbt stiger i popularitet. Äter fortfarande med god aptit. I samband med födelsedagen har han fått smaka kanelbulle, citronmuffins och drömmar och det var mycket populärt, så populärt att han vägrade släppa kakan för att öppna paket. Han har lärt sig att gå ner från säng och soffa med fötterna först men han är lite ivrig så man får vara beredd.

Vi har flyttat in sängen till hans rum och han verkar trivas där inne nu när det är så gott som färdigmöblerat. Han är gärna där inne och leker och ibland när man kollar till honom så får man en blick som säger "Vad gör du? Jag leker, du stör!". Ibland går det att natta honom där inne, ibland inte. Vi börjar i alla fall där varje kväll, fungerar det absolut inte så får det vara så, då försöker vi igen nästa dag. Det ska ju inte bli förknippat med negativitet! Tänker att det kan ha med att göra hur självständig han har varit under dagen, om han vill vara nära oss eller inte. 

Han pratar en del och testar rösten ordentligt men är fortfarande inte jätteintresserad av att härma så mycket ljud. Vi pratar mycket och läser för honom så det kommer när det kommer tänker jag. Ibland är det väldigt tydligt att han skäller på oss, ibland kommer ett "ej/nej!" och igår när jag var långsam med lunchen så kom det ett ljud som helt uppenbart var menat som ett "mamma!!!!". Ibland sitter han och granskar och pillar på sina leksaker och jag skulle kunna betala bra för att få veta vad han tänker just då. 




Om du bara visste hur älskad du är vår stora lilla kille!



Inga kommentarer: