fredag 8 januari 2021

Livets första jul, nyår och snö

Livets första julafton firades med grötlunch hemma och med fika, julbord och julklappsutdelning hos farmor och farfar. Fika var mums, julbord var mums och julklappsutdelning förstod han inte grejen med, han ville mest iväg på upptäcktsfärd. Han var lite fascinerad av My och han tyckte att Mineas enhörning var spännande en stund men annars var det Bitzy och köksskåpen som gällde.

Livets första nyårsafton firades hemma. Vi gick all in på maten med toast med lufttorkade skinkor, ugnsstekt röding med vitvinssås och dillslungad potatis samt cheesecake med citron och mandelbiskvier. Axel somnade som en stock i soffan efter 21 så någon efterrätt fick han inte, bortsett från osten han snodde från pappas ostbricka innan det då. Vid tolvslaget tog vi upp honom så han också fick titta på fyrverkerierna och det var väldigt spännande. Han ryckte till av en smäll han inte var beredd på men annars fanns det ingen rädsla, skönt.

Livets första snö dök upp i onsdags. Jag var ledig så direkt efter frukost kastade jag mig ut med honom och kameran. Det var succé, snön var väldigt rolig att krypa i! Dock med avbrott för besvikelse över att hunden som gick förbi inte stannade och att han inte hann krypa ikapp den, haha. En liten hundälskare detta!




1 kommentar:

Sofie Olsson sa...

Tänk att man ska behöva bli nästan ett år gammal innan man upplever sin första snö i skåne, haha!
Kul att även Axel gillade raketerna. My var också ett stort WOW hela hon och blev så arg när vi ville gå in.