lördag 6 januari 2024

Hejdå 2023, hej 2024

Nyårsafton firade vi hemma med middag, spel och mys. Martin och Anna kom på besök med sin son Björn, båda pojkarna hade hört att den andre också älskar tåg så båda var väldigt spända på besöket. Fördrinken blev en Exotic Lemon och förrätt blev ost- och charkbricka. Till huvudrätt blev det smör- och örtstekt hälleflundra, ugnsbakad spetskål, dillslungad potatis och champagnesås. Låter gott va? Det sa övriga att det var, jag å min sida hade den här dagen tappat i princip all smak och lukt så det var inte mycket av maten som smakade något alls. Martin och Anna ordnade efterrätten vilken bestod av lingon, varm kolasås och glass eller vispad grädde. Det var en av få saker som smakade något alls för mig under kvällen och det var en väldigt god kombination! Bubblet smakade dock inget alls vilket var en märklig upplevelse.

Pojkarna höll igång bra men somnade efter kl. 20. Axel sov igenom nästan hela fyrverkerikavalkaden vid tolvslaget men vaknade i slutet, och sedan vaknade Björn när Martin försökte flytta på honom, så de fick också se lite fyrverkerier. 

Dagen efter vaknade Axel for upp för att kolla om hans kompis också var vaken, och sen var det full fart igen. De hade dock faktiskt tid att äta frukost, kanske för att frukosten bestod av pannkakor. Sen fick de leka en stund till innan det var dags för familjen Bäck att åka hem. Jag och Axel fortsatte mysa hemma och Jonas begav sig ut för att fiska, nyårsdagen innebär nämligen premiär för havsöringfisket. Sen blev det såklart pizza och för min del att ladda för att jobba dagen efter.

Den traditionella nyårsbilden

Förrätt och fördrink

Huvudrätt

Två pojkar som det var full fart på hela kvällen

Ett vällekt rum dagen efter

Inga kommentarer: