tisdag 10 januari 2012

Helt plötsligt hände det saker runt LHC

Bäst att börja med detta. Jag tänker inte på något sätt försvara det, men däremot kan jag mycket väl förstå att det skedde. Storsamling på sportbar, många har laddat inför just den här matchen och laget visade dessutom lite potential i matchen innan. Så går de ut och gör en riktig jävla skitmatch och lyckas bara göra ett mål mot Växjö. Växjö! Nykomlingen med tre av sina bästa spelare borta. Det i kombination med att tränare och ledare hela säsongen har sagt saker som att "men vi gör i alla fall [valfri klyscha] bra" och fått det som att framstå som att det inte finns några problem, klart folk blir frustrerade då.

För problem har vi. Stora sådana. Det ryktas om disharmoni och dålig stämning i truppen, och det har varit tydligt väldigt länge att spelarna inte har anammat Särkijärvis filosofi. Dessutom har det länge varit tydligt att lag och tränare inte är anpassade för varandra. Laget är byggt för att spela den offensiva, snabba, tunga hockey som vi spelat sedan vi gick upp, och Särkijärvi är en mer defensivt inriktad tränare.

Därför tror jag att tränarbytet är bra. Inte nödvändigtvis för att Lückners filosofi är så mycket mer offensiv, men det har varit tydligt ett tag att spelarna hade slutat lyssna på Särkijärvi. Därför tror jag att denna kortsiktiga lösning är bra, det blir förhoppningsvis en väckarklocka.

Åkerman får också lämna klubben. Jag hoppades att han skulle kunna motbevisa de tvivel jag hade inför säsongen, men tyvärr så infriade han dem istället. Han har varit långsam och har tagit många felbeslut som resulterat i baklängesmål. Inte ens hans specialitet, skott i PP, har fungerat mer än sporadiskt.

Sedan är inte tränarna eller spelarna vårt största problem, utan det är ledningen. Men det är en annan historia och ett annat inlägg.

Ikväll blir det intressant. Känns inte som att dessa förändringar ska ha hunnit ge någon effekt, men man vet aldrig. Det gick ju bra mot AIK senast. Låt oss hoppas att det gör det ikväll också.

Inga kommentarer: