söndag 12 april 2009

Påsk

Jag är så mätt att jag antagligen inte kommer kunna äta på några dagar. Påskmiddag + fika hos mormor&morfar i fredags, och samma sak hos farfar igår. Dessutom har jag ett påskägg med ca 1,5 kg godis. Blä. Jag blir illamående bara jag tänker på det.

Idag spelades sjunde och avgörande finalmatchen i KHL-slutspelet. Lite småroligt att det blev sju matcher. Bucklan är uppkallad efter Jurij Gagarin, och idag är det 48 år sen han blev första människan i rymden. Finalen spelades mellan Ak Bars Kazan och Lokomotiv Yaroslavl, och gissa vilka som vann? Ak Bars! Grattis Mårtensson och Norrena!

Då var det silly season igen. Henriksson och Beaudoin har lämnat LHC. Det var verkligen ingen överraskning att Henriksson inte skulle få nytt kontrakt, han har helt enkelt inte varit tillräckligt bra. Inte speciellt konstigt att Beaudoin lämnat heller, det finns inte riktigt plats för honom. Slöseri att ha en sån spelare i fjärdekedjan.

Aldrig förut har man sett/ hört en spelares namn stavas och uttalas på så många olika sätt.

Ekbom och Håkanson (viktigt!) har förlängt sina kontrakt. Brage har skrivit på ett tvåårskontrakt och kommer få slåss med Engstrand om vem som ska vara andremålvakt. Förhoppningsvis bakom Norrena, han skulle vara den perfekta mentorn för dom två.

Backen Erik Andersson och forwarden Sebastian Karlsson är hittills dom enda nyförvärven. Dessutom ryktas det om att Växjös Erik Lindhagen ska vara på väg tillbaka till Linköping. Kul om det är sant! Dessutom har vi ju rysstrion, där Mårtensson och Johansson enligt Corren kommer hem. Att Weinhandl verkar bli kvar i öst, det är ingen större överraskning.

Om det här med Lindhagen stämmer, och om Johansson kommer tillbaka så har LHC 3 egna produkter i truppen nästa säsong. Dessutom har vi dom som kommit utifrån men som gått genom J20-laget. Vi vet ju hur det varit med LHC och juniorer, så det är i alla fall steg i rätt riktning.

Inga kommentarer: